fairtrade bloggers event 2012

Gisteren was een geweldige dag. Ik was uitgenodigd om, samen met het Nederlandse Fairtrade team en een aantal coole foodbloggers, een inspirerend event bij te wonen over food, duurzaamheid en fairtrade. Deze eerste editie van het Fairtrade Bloggers Event is georganiseerd om ons, de bloggers, op een speelse wijze meer te informeren over deze belangrijke onderwerpen. De groep genodigden was erg divers; er was een trendwatcher, foodstylist, foodfotograaf, een aantal redacteuren, een brandmanager, foodcoach en meer interessante mensen. Sommige kende ik al, maar er waren genoeg gezichten die ik niet eerder had gezien!

Onze opdracht die dag was om samen meer te weten te komen over food, fairtrade en het verhaal dat erover te vertellen is. Hoe? Door fantastische mensen te bezoeken in de stad per fiets. Door te luisteren naar hun verhalen en hen vragen te stellen. Maar ook door veel plezier te hebben en foto's te maken (die we allemaal aan het fairtrade team gaan opsturen deze maand).

Lees meer onder de foto's


Hier een kort verslagje van de dag: ons eerste bezoek was aan foodconcept ontwikkelaar Lisette Kreischer en videograaf Mark Kulsdom over hun bezoek aan New York en Colombia.
We luisterden naar de door hen opgedane inspiratie over plantaardige voeding en proefden de eerste hamburger gemaakt van zeewier! Deze zogeheten Dutch Weedburger was heerlijk. Je mist totaal geen vlees of vis.

Volgende stop: het Regardz bij CS. Op de 11e verdieping aten we een fantastisch diner dat grotendeels gekookt was met allerlei soorten Fairtrade thee (tea and food paring). Ongelofelijk wat je daarmee kunt doen. Theesommelier Kasia Veramaire vertelde ons alles over thee en Edwin Sander (chef van het beroemde Ciel Blue) maakte een waanzinnig diner voor ons klaar. Ik heb nooit eerder zoiets ervaren of geproefd. Ondertussen luisterden we naar de verhalen van fotograaf Kyonne Leyser over haar bezoek aan Sri Lanka en de locale theeplukkers.

Onze laatste stop was bij Hotel de Goudfazant, waar we onder leiding van foodtrendwatcher Samuel Levie onze eigen Fairtrade limonade gingen maken. Verdeeld in 3 groepen, kozen we onze eigen ingrediënten en gingen ermee aan de slag. Inclusief zelfontworpen labels! We hebben ontzettend gelachen en plezier gehad.

Mijn excuses als ik iets vergeet, er is ook zoveel te vertellen over het event. Dat is de reden dat ik een XXL-collage heb gemaakt met alle foto's van de dag. Beeld zegt toch meer dan tekst. Ik heb een fantastische dag gehad, veel geleerd over Fairtrade en oude en nieuwe vrienden ontmoet. Dank jullie wel voor een geweldige en inspirerende dag. Ik hoop jullie allen weer te zien tijdens de tweede editie volgend jaar?

// english version

Yesterday I had a great day. I was invited to join the Dutch Fairtrade team and a few of the coolest Dutch foodbloggers around, to learn more about food, sustainability and fairtrade in a new inspiring way. This first edition of the Fairtrade Bloggers Event was created to let us, the bloggers, learn more about those important topics in a fun way. The group was very divers;  we had a trendwachter, foodstylist, (food)photographers, a few editors, a brandmanager, a foodcoach and many other inspiring people. Some of them I already knew, it was a lot of fun to meet other new foodfriends!

Our mission of the day was in the first place to get to learn more about food and fairtrade. How? By visiting cool inspiring people in the city (by bike!), by listening to their stories and by asking questions. By having fun and taking pictures all day (which we need to send to the Fairtrade team later this month).

This is what we did in a nutshell: we listened to food-concepter Lisette Kreischer and videographer Mark Kulsdom about their visit to New York and Columbia. We heard their story about the trend and necessity in the vegetable kitchen and tasted the first hamburger made out of seaweed! This so called Dutch Weedburger was really delicious, Who needs fish or meat when you can eat this?

Next stop: at the Regardz at Central Station. At the 11th floor we had a fantastic dinner which was cooked with all kinds of Fairtrade tea (tea and food paring). It was really amazing what you can do with it. Teasommelier Kasia Veramaire told us everything about tea and Edwin Sander (a chef from the famous Ciel Blue) cooked a superb meal. I have never ever experience that before! In the meanwhile we listened to photographer Kyonne Leyser who told us about her visit to Sri Lanka and local tea pickers.

The last stop was at Hotel de Goudfazant, where we made our own Fairtrade lemonade with Foodtrendwatcher Samuel Levie. Divided in 3 groups, each group designed their own taste and made it's own brew. We even designed our own labels! It was hilarious, we had a lot of fun.

Sorry if I am forgetting things, there's so much to tell about this event. That's the reason why I made this XXL- photocollage of the day. It tells it all. I had soooo much fun and was very happy to learn more about Fairtrade and see old friends and meet new ones! Thank you all again for a fantastic inspiring day. Hope to meet you all again at the second edition next year?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...