blog jamie magazine: 10x groentesoep

DE 10X-GROENTE-SOEP
Een paar weken geleden heb ik wel zo’n lekkere soep gegeten bij mijn moeder thuis. Dit was niet zo maar een soep, hij was namelijk gemaakt met 10 soorten groente! (ik reken de knoflook dan even niet mee). Waarom 10 soorten vraag je je misschien af? Dat kwam omdat er nog wat restjes groente in huis waren, die uiteindelijk allemaal in de pan zijn beland. Denk aan een laatste stengel bleekselderij of de stronkjes van een broccoli. Dit recept heeft de volgende ingrediënten:

Gewone ui (kleingesneden)
Pompoen
Knolselderij
Bleekselderij
Prei
Venkel
Courgette
Broccoli (de stonken of in z’n geheel)
Rode peper (kleingesneden)
Peterseliewortel
Knoflook (geperst)
Groentebouillon
Room
Zout en peper (naar smaak)
Grove mosterd
Olijfolie


Fruit de ui in de pan in een beetje olijfolie. Snijd alle groentes in gelijke stukken en de prei in ringen. Doe de geperste knoflook en alle groentes in de pan en bak even kort aan. Giet de bouillon erbij tot de groentes net onderstaan en laat koken tot alles gaar genoeg is om te pureren. Zet de staafmixer in de pan en pureer de groentes fijn en voeg evt nog wat extra bouillon toe als de soep te dik is. Proef, breng op smaak met zout en peper en doe er wat room doorheen. Easy does it!

Doe vlak voor het opdienen een lepel grove mosterd voor een pittige twist door de soep en serveer.

Je kunt iedere groente gebruiken die je maar wilt voor deze soep. Wat het extra makkelijk maakt is dat je ook over de verhoudingen niet hoeft na te denken. Gooi gewoon alles erin wat je in huis hebt. Mocht je ‘m wat zoeter willen, doe er dan wortel of pastinaak door.

Serveer suggestie: voeg nog wat walnoten en verse geitenkaas door de soep. Of maak er een lekker roggebroodje bij met kaas.

Marieke Verdenius
Is: (web)redacteurvan Jamie magazine en blogger op alaverdenius.com
Eet: straks tussen de middag een heerlijke boterham met jam van Ottolenghi
Heeft zich voorgenomen: om binnenkort te koken uit twee nieuwe kookboeken
Kan niet wachten: om zonder jas naar buiten te gaan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...