the day I met Jamie Oliver

Als je me een jaar geleden had verteld dat ik nu Jamie Oliver ging ontmoeten, dan zou ik je niet geloven. Als je me had verteld dat ik ook met hem zou gaan lunchen, dan had ik het al helemaal niet geloofd. Als ik wist dat ik niet 1 maar 2x tegenover hem zou zitten, drie zoenen van hem kreeg en met hem op de foto zou gaan, had ik je voor gek verklaard.

Maar het is echt gebeurd en wel afgelopen dinsdag tijdens de presentatie van zijn nieuwe boek 'Te Gast bij Jamie', waar hij ons kennis laat maken met de Britse keuken, die erg gevarieerd is door invloed van de vele migranten. Het is het 13e boek dat van Jamie verschijnt.

Toen ik arriveerde bij restaurant Fifteen in Amsterdam, waar het allemaal zou gaan gebeuren, voelde je de gezonde spanning. Want hoe vaak krijg je nou de kans hem in real life te ontmoeten? Misschien is dit wel de enige keer? En loopt alles zoals gepland? Ik was vooral enorm nieuwsgierig naar hoe deze dag zou verlopen. Het zou in ieder geval een vol programma hebben voor Mr Oliver.

In Amsterdam begon Jamie's dag met een kennismaking en wat kletsen met de Fifteen-studenten. De dag was officieel begonnen. Vervolgens signeerde hij in een rap tempo 100 exemplaren van zijn nieuwe boek, ging op de foto met de studenten en gaf wat korte interviewtjes. Langzaam naderde het moment van de officiële uitreiking van zijn boek door Julius Jaspers en Robert Kranenborg. In de keuken stond een uit de UK overgevlogen team van Jamie druk te koken en de lunch voor te bereiden die we later zouden krijgen. Het servies was zelfs meegenomen per koerier!

Het moment brak aan, de overhandiging van het eerste boek aan Jamie zelf door Julius en Robert was een feit. Camera's begonnen te flitsen en voor ik het wist stonden allerlei fotografen bij het podium, het werd even lekker chaotisch! Jamie moest natuurlijk goed in beeld komen, dus draaide hij zo dat iedereen hem goed heeft kunnen vastleggen (including me met mijn iphone).

Zo. Dat zat erop. Nu aan de lunch, die heerlijk was en als je de recepten zou opzoeken in zijn boek, dan zie je geen verschil met het echte werk. Er waren vijf tafels met aan elk 10 personen en Jamie ging van tafel naar tafel en schoof zeker 20 minuten aan. Je kon hem alles vragen, maar hij vertelde voornamelijk veel. Het was echt bijzonder om ineens schuin tegenover hem te zitten: iemand wiens naam ik afgelopen jaar vaker heb uitgesproken dan die van mijn eigen vriend : )!

Voor de liefhebbers het menu: we aten Yorkshire pudding met paté van forel en mierikswortel vooraf, daarna een royaal gevulde pastei - die geserveerd werd bij het huwelijk van William en Kate - en als toetje mini cheesecakes. Dat was me toch een lunch, niet te filmen! Ik kon geen pap meer zeggen.

Na de lunch ging het interviewen verder, terwijl de high tea werd voorbereid. Jamie magazine mocht ook een interview afleggen, dus Beanca (onze hoofdredacteur) vroeg aan Suzanne en mij of wij er ook bij wilden zijn! Yes! Graag natuurlijk! Dit interview wordt in een komende editie van Jamie magazine geplaatst, maar reken maar dat er wat leuke info bij hem is losgepeuterd.

Daarna gingen we op de foto met Mr Oliver himself, wat natuurlijk een geweldige cherry on the cake was. De zaal was inmiddels gevuld met nieuwe gasten, die waren uitgenodigd voor de high tea (die er goddelijk uit zag). Denk aan scones, Welsh cakes, St Clements cake, eccles koekjes, garnalencocktails, pork pie met homemade piccalilly en echt, ik meen het, nog veel meer.

Tijdens de high tea kreeg Jamie ook nog eens te horen dat in ons land 2.2 miljoen boeken zijn verkocht. Een geweldige prestatie voor iemand die er nog steeds zo ontspannen bij staat. Ik kan niet anders zeggen dan dat Jamie is zoals wij hem zien in zijn boeken, op tv en overal waar hij verschijnt. Hij lacht, is relaxed, heeft plezier en ik vind het razend knap hoe hij contact maakt met de mensen, ook al is het soms vluchtig. Ik vind hem oprecht en geïnteresseerd overkomen en dat maakt het toch een beetje een held!

Om 17.00 vertrok hij weer naar het vliegveld, wij stuiterden nog wat na met een glaasje wijn. Deze dag was fan-tas-ti-sch en absoluut onvergetelijk.

Jamie, Suzanne, Marjolein en ik (team Jamie magazine NL)
foto door Neeltje Kleijn
De officiele uitnodiging en restaurant Fifteen voor de presentatie

Stapel boeken voor signeren en Jamie en de studenten van Fifteen Amsterdam

Servies en keukenbrigade
olv Ginny uit de UK en Fifteen head chef Bastiaan Doesburg

Jamie en zijn nieuwe boek Te Gast bij Jamie

The FOOD we had for lunch!!!

High tea

18 comments:

 1. Hoi Marieke, geweldig en wat leuk dat je zo dicht bij kon zijn en ook nog gekust en tegenover hem gezeten en hij had ook nog zijn arm om je heen geslagen, WOW, heb je die nacht kunnen geslapen van al deze indrukken? Echt super dat je Jamie zo mee hebt gemaakt! Inderdaad de kers op de taart! geniet ervan! liefs Joke

  ReplyDelete
 2. zo een leuk verslag, voelt alsof ik er zelf bij was! mooie foto ook!

  ReplyDelete
 3. Claire vd HeuvelMonday, March 05, 2012

  hahahah LEUK!! kijk m staan die Jamie! lekker dicht tegen marieke aan :))

  ReplyDelete
 4. Kijk hem trots kijken haha

  ReplyDelete
 5. Hihaaaa cool Mariek!!!

  ReplyDelete
 6. Nice! Dat zijn toch niet Jamie's zoenen op jouw shirt?

  ReplyDelete
 7. Meike van SchijndelMonday, March 05, 2012

  like! like! like!!! ;-)

  ReplyDelete
 8. Bjorn van CoevordenMonday, March 05, 2012

  Klein ventje zeg..

  ReplyDelete
 9. Stephan ArdeschMonday, March 05, 2012

  wat doet die hand daar!!!!!

  ReplyDelete
 10. Kijk dat dan, soepele Jamie met zijn handje om je heen geslagen! Terechte opmerking Steph, ik zal nog n's doorvragen bij Marie ;-)

  ReplyDelete
 11. Hester Robinson-SpoonMonday, March 05, 2012

  Woohooo! Jealous!!!

  ReplyDelete
 12. sexy blousje!!! Xx superleuk

  ReplyDelete
 13. Ezra MijnhijmerMonday, March 05, 2012

  Sexy look Mariek!

  ReplyDelete
 14. Ellen Muller- van DuijnMonday, March 05, 2012

  You look fabulous!

  ReplyDelete
 15. Jaaaaah hoor, wat onwijs cooooooolllllllll!!!!! Jamie vindt dat niet erg tussen de babes, haha! ; ) X

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...