for sale: collages à la verdenius

Wie zou graag een kunstwerk aan de muur willen in je lievelingskleuren? Of wie wil na die fantastische vakantie wel eens iets anders met de foto's doen? Of heb je je huis net gestyled en mist er nog iets aan de wand met hetzelfde kleurgevoel? Dan kan ik je helpen want ik maak collages in opdracht. 

Wat is een collage? Collage is een kunstvorm die gebruik maakt van uitgeknipte stukken papier, die op steviger papier of op schildersdoek geplakt zijn. De gebruikte materialen kunnen zijn knipsels uit bijvoorbeeld kranten, tijdschriften, foto's of tekeningen (bron Wikipedia).

Hoe werkt het?  De collages (ik noem ze ook wel moodboards) maak ik aan de hand van afbeeldingen die ik haal uit bijvoorbeeld tijdschriften. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen foto's erin laten verwerken. Samen bespreken we welke stijl, thema, kleur en maat gewenst is. En van elke collage, die mooi wordt ingelijst, is er maar één. Een uniek en persoonlijk kunstwerk aan de muur dus : )

Hoe is het ontstaan? Een paar jaar geleden wilde ik mijn kleuren in het interieur veranderen. Om geïnspireerd te raken bladerde ik door allerlei tijdschriften en haalde daar de mooiste afbeeldingen uit. Opeens dacht ik: als ik nu van al die mooie foto's een collage maak, dan lijst ik hem in en past hij helemaal in de nieuwe sfeer van mijn huis. En dat heb ik gedaan door uit al die afbeeldingen fragmentjes te snijden 5 x 5 cm. Vervolgens heb ik ze op stevig papier geplakt en dat op maat ingelijst. Elke dag als ik ernaar keek werd ik weer vrolijk, want het was helemaal de sfeer die ik mooi vond. Hierboven hangt het resultaat!

Ja, ik wil ook zo'n collage! Inmiddels hangen deze gepersonaliseerde collages bij mijn verschillende vrienden en familie thuis en is er ook een te zien bij De Bakkerswinkel in Amsterdam Zuid. Ben je geïnteresseerd en wil je de mogelijkheden bespreken? Mail mij op mariekeverdenius@gmail.com of bel 06-24232355

4 comments:

 1. Really great pieces of art, custom made by my talented friend Marieke. After making these occasionally and for friends only, she is now finally giving in to demand!!

  ReplyDelete
 2. Wat leuk Marieke dat je dit doet. Gelijk heb je, je bent er goed in. Ik zal het zeker onthouden voor in de toekomst, is dat verstandig.............dan zijn ze waarschijnlijk niet meer te betalen!

  ReplyDelete
 3. Hi Mariek,

  Gaaf zeg! Ben benieuwd! Straks word je nog een wereldberoemde kunstenares?

  x

  ReplyDelete
 4. wat cool en wat leuk dat je dit nu ook voor anderen doet!! ik ga het zeker onthouden vind het een super leuk idee om zoiets bij je te laten maken voor in ons huis.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...