veggieproof review: het ketelhuis eindhoven

Vandaag schrijf ik een nieuwe review op Veggieproof.nl, een website over hotspots waar je lekker vegetarisch kunt eten. En dan bedoel ik niet de gewone dingen zoals salade geitenkaas en pompoensoep : ) Lees hier mijn ervaring over Het Ketelhuis in Eindhoven.

// Today I wrote a new review on Veggieproof.nl, a website about hotspots where you can eat good vegetarian food. And I don't mean the usual stuff, like goats cheese salads and pumpkin soup :). Here you can read my review of Het Ketelhuis in Eindhoven (only available in Dutch).

Een creatieve speeltuin noemen ze het op de site. Restaurant Het Ketelhuis in Eindhoven is een lokatie waar alles kan en mag en waar iedereen welkom is. Er wordt zomers buiten gebarbecued en gekookt uit stoere houtovens, je kunt er feesten organiseren op de 1e verdieping (waar eigenaar Amaro ook woont!), er is een foodlab, een werkplaats voor keramiek en een schattig mini- koffiehuisje op de hoek van het indrukwekkende industriële pand. Do we need to say more?

Wij gingen er aan tafel voor een drie gangen menu, na een onverwachte – maar erg inspirerende - rondleiding van de eigenaar. Hij vertelde dat er de avond ervoor een feest van Lowlands was geweest en liet ons de ruimte zien waar dat zich allemaal had afgespeeld. We keken onze ogen uit! Een enorme zwart wit geblokte vloer met een immense podiumachtige tafel over de hele lengte van het pand. Daarop stonden allemaal kasten met kleine stillevens: schalen, Mariabeelden, gestapelde kazen en tientallen weckpotten vol ingemaakte vruchten en groente. Het lijkt wel alsof we in een decor van een Alice in Wonderland-achtige voorstelling waren beland! Een tikkeltje ‘weird’ maar ik had nog nooit zoiets gezien, heel gaaf!
Even later gingen we dus echt aan tafel. Op het krijtbord stond in prachtige typografie het menu beschreven, zeker de helft is vis of vleesloos. Vooraf namen we gegrilde groente. Niet zo zwaar, dus perfect om mee te beginnen. Er zat paprika in, flinterdun gesneden biet, sla, broccoli en pompoenmousse. Als hoofdgerecht: ravioli met ricottavulling, cavolo nero en geblancheerde worteltjes. Daarop volgde het nagerecht. Nou eigenlijk waren het er twee, namelijk rabarber semi freddo en crème brûlée. Oeff, dat was fantastisch! Maar we konden daarna geen pap meer zeggen : )

Tijdens het eten was er genoeg te ontdekken om ons heen. Zo zagen we dat het brood in huis werd gebakken en dat de vrolijke jongens in de bediening net zo easy de gerechten serveerden als dat ze achter de draaitafel gingen staan. De sfeer van de avond was uitermate relaxed, het eten was goed en niet duur (25 euro voor 3 gangen). Oh en hadden we al verteld dat ze geweldig (huisgemaakt?) servies hebben en dat de eigenaar ook een rooftop garden met fruitbomen heeft aangelegd? Niet voor het publiek te zien helaas, maar wel leuk om te weten.
Ik begrijp het helemaal: dat van die creatieve speelplaats. Je wordt vast nog creatiever als je het met eigen ogen hebt gezien, want je gaat vast en zeker met nieuwe inspiratie en een voldaan gevoel de deur uit.
Adres: Ketelhuisplein 1, Eindhoven
Open: van donderdag t/m maandag vanaf 17.00 uur

4 comments:

 1. Je hebt me geïnspireerd met je geweldig verhaal en foto's om daar te gaan eten!
  Liefs

  ReplyDelete
  Replies
  1. wat leuk! Ja het is echt een te gekke lokatie :)

   Delete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Ik heb een vraag. De website natuursteen-werkblad.be lijkt te zijn geïnspireerd op fashion blogs. Ze verkopen alleen geen jurken maar werkbladen alsmede aanrechtbladen zoals terrazzo, graniet, composiet, keramiek. Wat vinden jullie van de website natuursteen-werkblad.be. Top of flop?

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...