inspiration palette #20

Ik blijf even in de groene sfeer met deze foto van de uit Zweden afkomstige Elisabeth Frang.

inspiration palette #19

Tijdens mijn vorige baan bij ZTRDG.nl spraken we over groente uit het seizoen. Nu heeft dit palet voornamelijk ingrediënten die nu juist niet in de winkel te krijgen zijn. Maarrr, het ging me juist om de frisse kleuren en daarom toch een post met deze winterse kost!
Image by Liselotte Forslin.

take me to the moon

Hoe cool is deze deken van aan elkaar geknoopte kussens? Om lekker op te hangen, weg te dromen of een kussengevecht 2.0 mee te houden! Iedereen die mij een beetje kent, ziet dat de kleuren ook nog eens he-le-maal in mijn straatje zijn. Als je hem helemaal uitgespreid neerlegt, issie zo'n 3x3 meter, dus niet echt geschikt voor als je in een piepklein kamertje woont, maar wel lekker knus. Slaap lekker! Design by Joon&Jung. Gevonden via favo site Frankie.



inspiration palette #17

Deze hoort qua stijl wel een beetje bij palette nr 16.

inspiration palette #16

Fris, zomers en Scandinavisch! Ik weet helaas niet meer waar ik de afbeelding gevonden heb...

the bicycle chair

Deze stoelen zijn ontworpen door de amerikaan Max Lipsey die in Nederland woonachtig is. Ze zijn inspireert op de fiets en verkrijgbaar in verschillende kleuren die weer vernoemd zijn naar fietsontwerpers. Meer info over de designs en zijn inspiratiebron lees je op zijn site.


a new sneak peak

De nieuwe collage begint al wat vorm te krijgen, dat wil zeggen dat het vinden en snijden van de vierkantjes heel goed gaat. Om in te schatten hoeveel ik van iedere kleur heb verzameld, sorteer ik alles op kleur, het is nog niet vastgeplakt. Het formaat van het kunstwerk wordt trouwens 2x zo groot! Na deze selecties heb ik alles door elkaar gegooid en zie je op de onderste foto hoe het zou kunnen worden. Ik vind het erg leuk worden en vinden S en F, voor wie ik het maak, dat ook : )



colour gymnastics

Het ziet er wellicht een beetje freaky uit op het eerste gezicht, dit apparaat. Gelukkig creëer je er de mooiste tekeningen mee, want deze drawing bicycle tovert met een beetje lichamelijke inspanning je saaie muur om tot een waar kunstwerk. Ontworpen door de uit Melbourne afkomstige Joseph Griffiths.


inspiration palette #13

Image via Kate Spade.

smitten kitchen

is een site waar niet alleen lekkere recepten opstaan zoals van deze, het is ook nog eens gefotografeerd op een manier dat het water je in de mond loopt. Voor wie inspiratie zoekt, moet echt eens op de site kijken. Vooral de duokleurige brownies vond ik zo gezellig, mmm...





dolly dots

De laatste tijd vind ik het heel erg leuk om kleurpaletten te maken, dat hebben jullie vast wel gezien. Voor mij werken deze afbeeldingen als uitgangspunt voor bijvoorbeeld een nieuwe collage die ik ga maken. Of dat een samenstelling als inspiratie dient voor een nieuw paar oorbellen die ik wil ontwerpen. Inmiddels heb ik wat mooie combinaties gemaakt. Dat bracht me op een idee om ze samen te voegen tot een nieuw overzicht. Dit zijn de kleuren uit de eerste zeven paletten.

tadaaaaa! a new feeling

Op dit moment ben ik weer een nieuwe collage in opdracht aan het maken. Een paar weken geleden ben ik gevraagd om er een te ontwerpen die in de keuken komt te hangen, waarbij de wens er was om ook iets met food erin te verwerken. Maar ook wilden zij wel een paar eigen foto's erin, dus kreeg ik die mooi geselecteerd op een usb stickje. Daarop stonden niet alleen hele leuke vakantiefoto's (waarbij eten een centrale rol speelde), maar ook hadden zij een paar oorbellen gefotografeerd die als uitgangspunt gold voor de kleuren in de collage. Hartstikke goed! Daar kon ik mee aan de slag.
Gisteren ben ik begonnen met het zoeken naar beelden met die kleuren erin verwerkt. Uiteindelijk vond ik één beeld waarin bijna alle kleuren uit de oorbellen waren verwerkt, uit een oude catalogus van Mango. Niet te geloven! Hieronder de kleurenkaart en gevonden afbeelding. To be continued!

swatches on your wall

Het werk van je favoriete kunstenaar in grote pixels aan de muur. Via Studio Parade.

new piece of work

Laatst had ik al een bericht geplaatst over een nieuwe collage die ik in opdracht ging maken. En ik kan vertellen dat hij af is. Naar aanleiding van een kleurenkaart ben ik materiaal gaan verzamelen en snijden op maat, zoals je op de foto kunt zien. De losse vierkantjes zijn is daarna met lijmspray bevestigd en tenslotte ingelijst. Ik hoop dat degene aan wie het cadeau gegeven wordt er heel blij mee is!


simple and colorful art

Met kleurpotlood kun je veel meer creëren dan tekeningen of schetsen alleen. Het enige wat je hoeft te doen is een paar kleurdozen aanschaffen en de potloden één voor één aan de muur bevestigen, supernetjes op een rijtje. Met wat tijd en geduld heb je een fantastisch resultaat, zoals het voorbeeld van de foto hieronder. Vrolijkheid aan je muur gegarandeerd. Gevonden via deze link.

little stories

Alle ontwerpen die Anne ten Donkelaar maakt, vertellen kleine verhalen. Naast deze broches staan op haar site nog veel meer mooie en originele designs.




the colour archive

Eén van de eerste blogs die ik volgde was die van Kris's Color Stripes. Zij postte de mooiste foto's waarna ze er een kleurenpalet van maakte. Maar sinds december wordt deze blog niet meer aangevuld met nieuw materiaal omdat de uit Italië afkomstige Kris een nieuwe start wilde maken met daarbij ook een nieuwe blog, genaamd Kristina Klarin. Gelukig zag ik ook daar weer haar mooie kleurencombinaties, die zij nu ook heeft samengevoegd in haar eigen colour archive, waarvan dit er een paar zijn.
  

inspiration palette #06

Summer pastels. Om alvast in de stemming te komen B )

come and draw

Deze handige tekentafel met een tafelblad van gekleurd schetspapier is ontworpen door Tian Tang. Zouden ze van deze variant ook een grown up versie hebben? Gevonden via swissmis.

inspiration palette #05

Color explosion.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...