blog Jamie magazine: trends


TRENDS IN DE ENGELSE SUPERMARKT

Twee weken geleden was ik in Engeland. Naast de ritjes naar mooie kleine dorpjes en de wat grote steden, wilde ik ook erg graag een bezoekje brengen aan een paar supermarkten. Ik was wel benieuwd naar wat er 'in' is in Engeland in vergelijking tot bij ons. We brachten een bezoekje aan twee ketens, Sainsbury en Waitrose. Daar viel me dit op:
- In Engeland zijn er in tegenstelling tot hier veel meer chefs met hun eigen productlijn. Curry's, couscous, soepen, ragouts noem het maar op. Als je helemaal weg bent van de recepten van Ainsley Harriott of Gordon Ramsey, dan kun je hier los gaan. Ook zag ik veel toppers die ik niet kende, maar Jamie stond er wel tussen.
- Gedroogd fruit vs snoep. Wanneer je sec naar de verpakking kijkt, zie je het verschil nauwelijks tussen snoep en gedroogd fruit. Gezond snoepen is in opmars in de Engelse supermarkten. Elk fruit is wel gedroogd te koop, zelf had ik nooit kersen en ananas gezien, maar hier kun je alles krijgen. 
- Aanmaaklimo voor gevorderden. In Engeland worden veel limonades verkocht, die je kunt aanlengen met water of spa, die net weer even anders zijn dan onze 'gewone' aardbei of bosbes. Cordials heten ze daar. De smaken zijn uiteenlopend en verrassend, van gember met abrikoos tot citroen met mint of granaatappel met vlierbloesem. 

Waar ik me telkens weer door laat verrassen, zijn de mooie verpakkingen die je overal ziet. Hier kunnen we in Nederland nog echt wat van leren. Ik ben benieuwd welke van deze trends we zullen signaleren bij ons, ik vermoed dat het wat minder uitgesproken zichtbaar zal zijn...

Marieke Verdenius
Is: redacteur bij Jamie magazine
Kijkt: vaak door de fotolens van haar iphone
Is: altijd op zoek naar de laatste nieuwtjes
Verheugt zich op: het uitkomen van ons vijfde nummer op 24 januari!

1 comment:

  1. Hoi Marie,
    Wat beschrijf je dit toch goed, hou helemaal niet van limonade maar hier krijg ik wel zin in, kan de smaken helmaal mee proeven. Leuk deze verpakkingen, zou hier in de supermarketen zeker niet mistaan.!liefs Joke

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...