the foodie weekend

Mijn weekend was echt heerlijk, vooral in de letterlijke zin. Dit weekend stond in het teken van lekker eten en nieuwe adresjes ontdekken. Het begon vrijdagmiddag al. Een paar weken geleden spotte ik in de buurt van de Nes in Amsterdam een nieuw klein lunchtentje, genaamd De Laatste Kruimel. Terwijl ik er langs fietste gluurde ik snel naar binnen, maar ik was er zo snel voorbij, dat ik snel draaide en er nogmaals langs reed. Dat zag er leuk uit, met lekkere taarten en broodjes in de vitrine, daar moest ik snel maar eens naartoe! Vrijdag was het zover, ik heb me weliswaar alleen gehouden aan een koffietje en sapje, maar de broodjes zagen er heerlijk uit zo mooi verpakt in wit bakpapier. 't Brood wordt er trouwens ook allemaal gebakken, net als de taarten en quiches. Je kunt er zitten, maar ik denk dat veel mensen vooral iets komen afhalen, binnen eet en drink je ook niet van servies, maar van kartonnen bordjes en bekers. Desalniettemin een leuk adresje!

's Avonds ging ik met vriendinnen eten bij Dauphine, het was niet super spannend, maar wel goed. Ik koos twee voorgerechten, de Ceasars Salad en een gezellig Twee-soorten-zalm-bordje met blini's, crème fraîche en citroen. Simpel en lekker.

Mijn culi weekend ging zaterdag vrolijk door, ik maakte een enorme pan goulashsoep (waar we morgen weer lekker van gaan genieten) en vanaf 19.00 werden we verwacht op een undergrounddiner, waarvoor Stephan en ik ons hadden aangemeld. Dit diner wordt één keer in de zoveel weken georganiseerd door Hiske en Charlotte, die naast hun eigen cateringopdrachten, ook gewoon voor-de-leuk-dineetjes willen organiseren voor mensen die elkaar van te voren niet kennen. Je kunt je aanmelden via hun twitter- en facebook-adressen en dan hoor je of je bij de gelukkige twintig zit die dan uiteindelijk worden uitgenodigd. De avondjes zijn geweldig! Je eet er royaal met vijf gangen voor 35 euro, inclusief de wijn! Daarnaast heb je leuk gezelschap, ontmoet je nieuwe mensen en klets je wat af. Wij aten er crostini met eend, blini's met makreel, pasta con vongole, lamsbout met ansjovis en tenslotte een panna cotta met gemarineerd citrusfruit. Fan-tas-tisch! Wil je er ook een keer naartoe? Hier zijn de sites waar je je kunt aanmelden via Charlotte of via Hiske. Ps, het is denk ik wel altijd in Amsterdam.

de laatste kruimel

de laatste kruimel

ceasars salad @ dauphine

zalm duo @ dauphine

undergrounddiner met Charlotte & Hiske

undergrounddiner blini's met makreel

undergrounddiner pasta vongole en gilette

undergrounddiner lamsvlees met cavolo nero en gele bietje1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...