indonesia trip

Wat was het een fijne reis naar Java, Bali en Lombok. Ontzettend groen, we zaten precies in het staartje van de regentijd, alles bloeide volop. Zo nu en dan barstte de hemel nog even open, maar we hebben voornamelijk genoten van de zon die hoog aan de hemel stond te schijnen. Geweldig om bij zonsopkomst alle vogeltjes te horen en bij ondergang de kikkers en krekels in de rijstvelden.

Na vier verschillende vluchten startte onze reis op Java in Yogjakarta. We bezochten er het paleis van de Sultan en de Burobudur, een enorme boeddhistische tempel die nog niet zo lang geleden is herontdekt (1814). We aten er onze eerste echte Nasi Goreng met een gebakken eitje en reuze kroepoek. Geloof me, zo lekker smaakt hij alleen daar! 


Lekkere curry in Yogja, mooie bloemen en de Burobudur
Vanuit Yogja bezochten we de Bromovulkaan, die nog actief is. Half 4 in de ochtend ging de wekker en rond zes uur liet de zon zich zien, terwijl wij kleumend bovenop een berg stonden met tientallen andere bewonderaars. Het uitzicht was betoverend, drie vulkanen op een rij (inclusief de Bromo). Daarna reisden we af met een jeep naar de krater van de Bromo. Na een stevige wandeltocht stonden we aan de rand van de vulkaan. Het uitzicht was surrealistisch, want de nevel hing nog laag over het zwartgekleurde maanlandschap waar paarden (vervoer voor luie toeristen) liepen en jeeps reden. Terwijl de nevel oploste, steeg de temperatuur snel en reden we terug naar het hotel. Onze reis ging na het ontbijt verder met de bus en boot naar Bali ('t duurde meer dan 12 uur...brrrrr).

Uitzicht op drie vulkanen met de actieve Bromo 
Ubud, Bali is een geweldig plaatsje waar veel te zien en doen is. Alhoewel wij ons een beetje koest hebben gehouden, kun je met een wandeling al genoeg ontdekken. Overal tempels en kleine offertjes op straat (die ook wel eens over het hoofd werden gezien...) Het is heel liefdevol. De rijstvelden waren knalgroen en ik heb bloemen in alle geuren en kleuren gezien. Ook aten we hier heerlijke curry's en dronken mixed juices en gember-limoengras-ijsthee.

Bali: kleurexplosies
Na 3 nachten lieten we Bali achter ons en namen bij de haven de snelle boot naar de Gili Islands, die officieel bij Lombok horen. Turquoise zee, volop zon, vissersbootjes, vers fruit, geen verkeer, weinig toeristen en een heerlijk verblijf. Wat wil je nog meer? Ruim 4 dagen hebben we genoten, geslapen, gezwommen en lui in de zon gelegen.

Limoen-ijsthee op Gili
Onze vlucht terug naar Singapore (waar we nog langs vrienden zouden afreizen) namen we vanuit Bali. De laatste avond op dit eiland verbleven we in Seminyak, waar we op een fantastische lokatie aan het strand genoten van de zeebries en heerlijk eten.

Over Singapore zal ik binnenkort wat meer vertellen. Mijn verslag van de vakantie is nogal beknopt, maar ik geloof dat beelden zoveel meer indrukken geven dan mijn woorden. Meer foto's vind je hier.

Ps, als je adresjes zoekt, laat het me weten!
X : ) M

4 comments:

 1. Hoi Marieke, Wow wat mooi!Als mijn reis ooit die kant op gaat klop ik zeker bij je aan.

  ReplyDelete
 2. Hi Mariek,

  Leuk verhaal en hele mooie foto's!

  Liefs,

  Ellen

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...