blog jamie magazine - revolution girl!


REVOLUTION-GIRL!
Er was eens een meisje van 9 in Schotland. Iedere dag volgde ze haar lessen, speelde op het schoolplein en lunchte in de schoolkantine. Op zich niets aan de hand, zou je zeggen, maar niets is minder waar. Want deze negenjarige Martha Payne zorgde voor een ware revolutie op haar school, door iedere dag haar voorgeschotelde kantine-maaltijd te fotograferen en op haar blog ‘Never Seconds’ te posten. Martha - met als bijnaam Veg - beoordeelde haar maaltijden op verschillende manieren, zoals de food-o-meter (hoe lekker was het eten van 0-10), mouthfuls (uit hoeveel happen bestaat het?), health of ranking (hoe gezond is het eigenlijk), prijs en pieces of hair (hopelijk zaten die er nooit tussen!). Martha's blog gaf een letterlijk kijkje in de Schotse schoolkeuken en die was niet altijd even best... 

Er bleek een enorme belangstelling te zijn uit binnen- en buitenland. Binnen 14 dagen haalde de blog al 105.000 pageviews en zelfs Jamie Oliver himself feliciteerde haar met dit geweldige initiatief. Naast een tweet, stuurde hij ook een gesigneerd boek, waarin hij haar aanmoedigde door te gaan. Tevergeefs. Martha werd onlangs gedwongen te stoppen met haar blog, op dringend verzoek van haar school. Het zorgde volgens hen voor teveel slechte berichten en negatieve publiciteit.

Maar er is leuk nieuws! Afgelopen vrijdag vermeldde ze dat ze toch doorgaat en vandaag kunnen we haar eerste nieuwe post verwachten. Ze zal ‘as we speak’ haar nieuwe bordje voorgeschoteld krijgen! Ik ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren. Inmiddels gaat de tikker van het aantal pageviews naar de 6 miljoen en heeft de school aangeboden om de kinderen onbeperkt fruit, groente en brood aan te bieden. Daarnaast steunt Martha ook Mary’s Meals, een international initiatief dat ervoor zorgt dat schoolmaaltijden worden gegeven aan kinderen in ontwikkelingslanden, zodat zij hun lessen kunnen volgen zonder honger te lijden. Lezers van Never Seconds kunnen geld doneren via een link op haar site.
We zullen vast nog veel gaan horen van deze jonge revolutionair, ik ga haar site in ieder geval goed in de gaten houden. 

Marieke Verdenius
Is: redacteur van Jamie magazine
Kijkt uit: naar onze brievenbus op kantoor, voor Jamie magazine 8
Kijkt ook uit: naar mijn bestelde boek over foodtrends dat ieder moment kan komen
En is blij: dat het deze week eindelijk warmer weer wordt 


1 comment:

  1. Wat leuk! en een goed idee om de volgende opbrengt van de kindermeditatie aan Mary’s Meals te doneren. Ik ga haar ook volgen, leuk dank je voor deze blog!
    Liefs Joke

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...