dinner à la Verdenius

Laatst bedacht ik me dat het al weer een tijdje werd voor een etentje at my place. En dan niet voor 2, 3 of 4 mensen, wat nu al regelmatig gebeurt. Nee, ik wilde een paar vriendinnen vragen en de hele dag in de keuken staan. Dat vind ik namelijk net zo'n feest als het etentje zelf. Gisteren was het zover: Een b-dayetentje én met girls only. Met ons zessen (later zeven) zaten we heel relaxed aan de grote eettafel, die voor een keertje in de woonkamer stond. Dat gaf mij in de keuken alle ruimte om mijn borden, schaaltjes, bordjes en andere benodigdheden uit te stallen. Je moet het jezelf soms gewoon makkelijk maken ; )

Er was een heel programma aan vooraf gegaan.Vanaf donderdag haalde ik iedere dag een serie boodschappen en stond gisterochtend vanaf een uurtje of 10 met mijn schort voor. Eerst het toetje maken, tussendoor nog wat jam brouwen van al het fruit dat ik niet kon laten liggen bij de toko en daarna aan de slag met snijden, hakken, pureren voor de andere gerechten.

Als laatste dekte ik de tafel en maakte menukaartjes met het menu à la Verdenius. Eigenlijk waren de voorbereidingen heel relaxed gegaan, ik had de tijd genomen en dat pakte goed uit. Toen iedereen kwam, was ik klaar net in de keuken. Tenminste, alle ingrediënten stonden klaar.

Het etentje was leuk en lekker, we aten vooraf 4 soorten bruschetta's. Daarna maakte ik samen met een paar vriendinnen aspergerisotto met erwten en munt en spaghetti met krab, chili, citroen en peterselie. Het is allemaal opgegaan! Het toetje was een mini-cheesecake met aardbeien en munt en citroen en ik geloof dat niemand een pap meer kon zeggen ; ). Het was een heerlijke avond en ik kijk uit naar volgend jaar. Thanks lieve chica's! Het was een topavond. XM
3 comments:

  1. Een heerlijk en supergezellig diner! Thanks xxx

    ReplyDelete
  2. Ziet er super uit!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...