food film festival menu 2013

Vandaag was ik een van de gelukkigen die mocht aanschuiven bij de pers lunch voor de 3e editie van het Food Film Festival bij Restaurant Bridges. Het FFF is een groot event (22-24 maart) dat georganiseerd wordt door de Youth Food Movement. Het weekend staat in het teken van (heel) lekker eten, food films, workshops, lezingen over duurzaamheid en voedsel consumptie etc, etc. Wil je meer weten, kijk op foodfilmfestival.nl.

De lunch/launch werd gepresenteerd in een prachtig restaurant in het centrum van de stad. Ondanks dat het er nogal chique uit zag, voelde het toegankelijk en gezellig. Samuel Levie en zijn goede vriend Joris Bijdendijk (die daar als executive chef werkzaam is) presenteerden een aantal van de gerechten die ze zullen serveren tijdens het food-film-weekend in Studio/K in Amsterdam. Samen werkten ze de afgelopen weken intens samen om deze fantastische creaties te bedenken, waarbij ze producten uit het seizoen en van lokale producenten gebruiken. Als je meer wilt weten, vraag het aan ze, want ze kunnen je er alles over vertellen!





Terwijl we heerlijk zaten te eten, vertelde YFM-voorzitter Joris Lohman over wat ons komend weekend voor geweldigs te wachten staat!! Ik ben er ook, samen met het Jamie-team, dus ik kijk er naar uit om een top tijd tegemoet te gaan dat gevuld is met lekker eten, fun en vrienden.

Today I was one of the lucky few who was invited to the press lunch for the 3rd edition of the Food Film Festival at Restaurant Bridges. The FFF is a big event (22-24 of March) that is organised by the Youth Food Movement. It is all about (very) good food, food films, workshops, talks about sustainability& food consumption, etc etc. You can find more info about it on foodfilmfestival.nl.


The lunch/ launch was presented in a beautiful restaurant in the city centre. Although it looked quite posh, it felt informal and cosy. Samuel Levie and his friend Joris Bijdendijk (who is executive chef there) presented a few of the plates they will be serving this food-film-weekend at Studio/K in Amsterdam. They worked together for weeks to create these perfect tasty creations with season ingredients and products from local producers. If you want to know more, ask them, they can tell you everything!

While we were enjoying this delicious food, YFM-chairman Joris Lohman gave us an update about all the cool stuff we can expect this upcoming weekend! I will be there too with the Jamie-crew, so I am looking forward to a fantastic weekend filled with this lovely food combined with fun and friends.

photo1: 1st course: mackerel ceviche with choggia beet & soya vinaigrette
photo2: 2nd course: braised onion with potato & caramilised carrot juice
photo3: Samuel Levie is checking out the latest Jamie mag!
photo4: 3rd course: goats meat with orange, olives & swiss chard
photo5: 4th course: panna cotta with lemon & basil sorbet

1 comment:

  1. WOW wat ziet dit er gaaf uit! en leuk dat jij erbij bent! Geniet ervan!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...