vintage photo's of family weddings

Soms heb je geluk. Dan vind je opeens iets heel dierbaars. Gisteren was dat bij mij zo. Ik was bij mijn moeder thuis waar wat oude familiealbums lagen. Plotseling vond ik een oude trouwfoto van de ouders van mijn vader, Claar Pronk en Henk Verdenius, gemaakt in 1943. Wat ik zo leuk vond is dat mijn grootmoeder toen al een eigenzinnige stijl had, met dat gekke hoedje! Precies zoals ik me ook herinner, zij was absoluut een creatief mens. En mijn grootvader kijkt ook zo trots!

Maar ook vond ik de trouwfoto van de ouders van mijn moeder: Anneke Lettinga en Henk Spoon (wij noemden ze Oeka en Oepa). Ook deze is zo mooi in stijl, gemaakt na de oorlog in september 1948. Van dit huwelijk vond ik zelfs een heel album, de mensen waren zo mooi gekleed, heel chique. Ik was echt verrast! Grappig om nog even te vertellen is dat mijn beide grootvaders Henk heetten en allebei tandarts waren.

De laatste foto is gemaakt op het huwelijk van mijn vaders oudste zus Leonoor, ergens begin jaren 70. Hierop zie je mijn vader met zijn andere zusjes van links naar rechts Claire, Evelyne, Ariane, papa en Pauline (en hondje Bobby). Very fashionable!

Ik kan zo blij worden van deze foto's, gelukkig hebben we er nog een heleboel. Maar die moet ik eerst even opzoeken in mijn ouderlijk huis... Word absoluut een keer vervolgd : )
8 comments:

 1. Leuke fotos! Speciaal de laatste van je vader en alle zussen!

  ReplyDelete
 2. Hester Robinson-SpoonSaturday, November 26, 2011

  Hartstikke mooie photoos, ik heb hier nog wel een paar leuke, als je hier bent na de kerst kan je ze zien, xxx

  ReplyDelete
 3. Wauw Mariek! Dit is werkelijk prachtig om te zien!
  Ben erg benieuwd naar de volgende kiekjes. Dank voor het delen! Tot snel!

  ReplyDelete
 4. wow waar heb je dat gevonden?! Wat zijn die veranderd zeg!

  ReplyDelete
 5. Hoi Marieke, Ik werd door mijn zuster, Renée Brouwer, op het bestaan van deze blog gewezen en heb net met veel plezier naar de geplaatse foto's gekeken! Wat leuk!!! Jou ken ik niet maar alle mensen op de foto des te beter! De laatste foto is vast gemaakt in de tuin aan de Blaukapelseweg 27 in de Bilt en wel door oma Claar. Oma organiseerde vroeger (ruim 40 jaar geleden) met enige regelmaat een bijzondere zaterdagavond bij haar in huis. Ze nodigde iemand uit die ons met een presentatie iets bijzonders over zich zelf of zijn vak vertelde of er kwamen een of meerdere muzikanten die in de voorkamer een prachtig concert ten gehore brachten. Dat alles voor de kinderen Verdenius en een select stel vrienden daarom heen. Wij, de Brouwer's prezen ons gelukkig erbij te horen. Het waren bijzondere avonden en het huis zat dat werkelijk "tjokvol".
  Je tante Claire, ze heette toen nog Claartje, heeft me in die tijd nog eens in de tuin zoen-les gegeven. Ze vond dat ik er niks van kon en legde in de praktijk hoe je dat het lekkerste kon doen.
  Je vader Tom werd in die tijd naar het Groningse Ter Apel gestuurd om daar zijn HBS op een internaat af te maken. De school waarop ie tot dat moment zat gaf te veel afleiding...en het internaat bracht de oplossing: het lukte hem. Toen mij een paar jaar later ongeveer hetzelfde overkwam nam mijn moeder kontakt op met oma Claar en dat leidde ertoe dat ik ook naar Oost Groningen verhuisde.... Oma Claar had met me te doen en schreef me, vreselijk lief, ELKE week een lange brief. Die kwam altijd op vrijdag binnen en las ik in het weekend, wanneer we weer eens niet naar huis mochten....Oma had een groot handschrift en ze schreef makkelijk en graag. Ik denk dat je tussen de spullen bij je moeder vast ook nog wel ergens een brief van oma tegen zult komen. Haar brieven leverden een belangrijke bijdrage aan mijn succes in dat verre oord. Ook ik slaagde en haalde mijn fel begeerde HBS-b diploma. Daarna weer terug naar Utrecht, tandheelkunde studeren. Daar kwam ik Tom weer tegen: op het Utrechts Studenten Corps waar hij inmiddels al een paar jaar rondliep én de faculteit tandheelkunde. We hebben aardig wat biertjes met elkaar gedronken. Na zijn afstuderen vestigde hij zich ergens in het land en raakten we de kontakten een beetje kwijt. Alle Verdeniussen vlogen uit en dat betekende ook het einde van de zaterdagavond-bijeenkomsten in de Bilt. Je moeder (heet ze niet Marna?) heb ik vroeger ook wel ontmoet maar mijn zus en ik trokken meer op met de "kleintjes", Claire, Pauline en Ariane. Aan oma denk ik nog vaak. Bij mij thuis hangt een hele muur vol met allemaal leuke foto's uit mijn eigen jeugd en die van de volgende generatie, mijn kinderen. Er hangen enkele prachtige zwartwit foto's van Renée en mij (Rob) tussen, gemaakt door oma. Zij was een begenadigd fotograaf.
  Horen we of zien we niks meer van de Verdeniussen?
  Geensins! Het is op 1 april aanstaande exact 20 jaar geleden dat Claire en Pauline 40 werden. Ze vierden dat met een reunie van de oude zaterdagavond-club. Er waren er heel veel! Misschien staat er, nu ze binnenkort 60 worden, wel weer iets aardigs in de planning...
  Vaak, als Claire in Nederland is, wandelt ze even met Pauline mijn winkel in Utrecht binnen om even bij te praten. Ariane was hier nog een paar maanden geleden nog even en ook dat was hartstikke gezellig. Nou, ik stop ermee. HArtstikke leuk dat je die oude foto's hebt gepubliceerd. Ze roepen erg veel warme herinneringen op!! Groet, Rob Brouwer

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoi Rob,

   Wat leuk dat je hier wat hebt geschreven! Dank je wel! Ik heb met ontzettend veel plezier je stukje gelezen en wat een bijzondere Grootmoeder is het toch! Ik heb je vast toch wel een keer ontmoet, zou ik bijna denken, wat leuk ook dat je mijn vader gekend hebt, dat vond ik ook zo leuk om te lezen.

   Mijn moeder heet inderdaad Marna en woont in Dordrecht, waar zij ook samen vanuit Utrecht naartoe zijn verhuisd destijds. zij woont dan ook nog steeds in mijn ouderlijk huis, waar ik een paar weken geleden deze te gekke foto's vond. Ariane heeft nog een heleboel foto albums in Brussel liggen, allemaal met bijzondere foto's van de familie en vrienden. Maar ook een boel die zij maakte in opdracht.

   Ik moest wel een beetje giegelen toen ik las dat Claire je zoenles had gegeven, haha! Als iemand dat initiatief moest nemen van de zusjes, was zij het wel! : )

   Ik ga proberen zo veel mogelijk materiaal van Grootmoeder hier te verzamelen, vooral omdat ze dat echt verdient, de foto's zijn allemaal zo waanzinnig mooi! Er staan er al wat meer op, onder het tabje my family.

   Nogmaals, dank je wel voor je superleuke reactie en schrijven. Doe je zus Renee de hartelijke groeten en wie weet kunnen we elkaar ontmoeten als Claire en Pauline nog een herhaling geven van het Zaterdagavondfeest!

   Veel groeten, Marieke

   Ps, waar zit je winkel in Utrecht? Ik ben er namelijk geregeld in de buurt, dan kom ik 's langs

   Delete
  2. Hoi Marieke,

   Dank voor je leuke reactie! Ik heb ook ZULKE goeie herinneringen aan die tijd dat ik ze graag deel met vele anderen! Mijn winkel (Hypotheek Visie) zit aan de Nachtegaalstraat 62 in Utrecht (tussen de Schouwburg en de Maliebaan). Bus 3 stopt er.
   Loop gerust binnen maar doe het wel voor 1 mei want dan ga ik wat anders doen...Veel groeten, Rob

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...