blog Jamie magazine: vismousse


VISMOUSSE

Dit recept van vismousse is eerlijk gezegd niet van mij zelf, ik heb het een paar jaar geleden gekregen van mijn tante. Vaak, als wij bij haar in Brussel eten, krijgen we dit oh zo lekkere gerechtje voorgeschoteld. Voordelen zijn dat je het snel kunt maken (het moet wel even een middagje in de ijskast opstijven) en dat je het op verschillende manieren kan eten. Wij aten het als voorgerecht, het kan ook als borrelhapje of smeer de mousse ook 's op een boerenboterham, wat sla en komkommer erbij en je hebt een heerlijke lunch! 

Dit recept is voor een persoon of 3/4

1 blikje tonijn op water (MSC, bijvoorbeeld van Fishes of Fish4ever)
100 gram gerookte wilde zalm (MSC, bijvoorbeeld van Fishes)
1/2 citroen
iets minder dan 1/8 slagroom
paar druppels Worchester sauce
4 eetlepels mayonaise
klein beetje mosterd
peper, zout

Garnering:
rucola, citroen in partjes, stokbrood

Maal de tonijn fijn door keukenmachine, voeg dan zalm toe en maal kort door (zo blijft de zalm iets grover van structuur). Klop de slagroom stijf en doe de vis, citroen, Worchester sauce, mayo, mosted en zout en peper erbij. 'Roer' ze met de mixer even door elkaar, zet de stand niet te hoog, het gaat er alleen maar om dat het goed mengt. Je kunt het ook met de hand doen als je dat makkelijker vindt. Voeg naar smaak nog wat kappertjes toe die je eerst even met water afspoelt, tegen het zoute.

Zet de mousse even in de koelkast ('n uurtje of 3 voor het opstijven). Je kunt het serveren door er van bolletjes maken met een ijslepel en die op de borden te doen. Afhankelijk van de grootte van de lepel kun je inschatten hoeveel je per persoon opdient.
Serveer met rucola, een partje citroen en lekker knapperig (Frans) stokbrood. Enjoy!

Marieke Verdenius
At gister macaroni in Utrecht
Drinkt thee uit Engeland
Luistert naar Birdy
Schrijft vandaag alvast voor het volgende nummer van Jamie
 
Illustraties Deborah vd Schaaf 

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...