food in the hood - part 1 - villa augustus

De afgelopen dagen stonden voor mij in het teken van lokaal geteeld eten. Op verschillende plekken in heb ik gezien hoe hard er gewerkt wordt om onze Nederlandse producten onder de aandacht te brengen. Soms vergeet ik het gewoon, Nederland heeft zo veel te bieden! Natuurlijk besteden we er in Jamie magazine ook veel aandacht aan, maar er zijn zo veel initiatieven die we niet kennen. Er is nog van alles te ontdekken.

Mijn weekend begon op vrijdag, met een bezoek aan mijn geliefde Villa Augustus in Dordrecht. Het past precies in het thema van lokaal, eerlijk en seizoensgebonden eten, omdat er altijd iets nieuws te ontdekken is: Villa Augustus gaat met de seizoenen mee. De laatste keer dat ik hier was, bloeide er nauwelijks iets in de tuin, doordat het warme weer zo lang op zich liet wachten. Gelukkig is de vroege zomer nu ruimschoots aanwezig, want in de marktwinkel lagen bieten in elke kleur van de regenboog, wortelen en meiknollen uit de tuin, radijsjes en aalbessen. In de moestuin van dit paradijsje stonden de mooiste eetbare bloemen, zoals die van de courgette of de oranjerode Oost-Indische kers. Ik zag kropsla rijen dik achter elkaar. Een stukje verderop de fruitbomen. Appeltjes en peren, maar ook pruimen die hun tijd afwachten tot ze klaar zijn om geplukt te worden. En helemaal achterin de tuin de bijenkast, waar de bijen ontzettend hard aan het werk waren om lekkere honing te maken. Dichterbij kun je het bijna niet krijgen!

Ondanks het bewolkte weer is het er heerlijk toeven, zoals gewoonlijk. Ik spotte een bruidspaar, dat na de fotoreportage in de tuin van Villa, heerlijk kon gaan genieten van de bruidstaart die binnen werd gemaakt. Helaas heb ik geen foto van het eindresultaat - de batterij van mijn telefoon was net leeg - maar ik heb wel de chef gespot in de tuin, terwijl ze bloemen uitkoos om de taart extra mee op te vrolijken.

Het bezoek aan Villa Augustus was nog maar het begin van een weekend vol lokale producten. Wat we later die middag en de volgende dag gingen doen, zien jullie in de volgende blog. Hier zie je het fotoverslag. 


1 comment:

  1. beetje late reactie, maar ik lees de post nu pas... wat een mooie foto's en een tof verslag :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...