jamie magazine 9 sneak peek: apricot cake from menorca

Sommige recepten zien er zo lekker uit, die wil je meteen met iedereen delen! In ons nieuwe Jamie magazine staan er zoveel, dat we vandaag alvast een tipje van de sluier hebben opgelicht. Deze prachtige abrikozentaart is een recept afkomstig uit het zonnige Menorca. Dit eiland in de Middellandse zee kent vele tradities en bakgeheimen die in ons nieuwe nummer worden verklapt door mijn collega Suzanne, die er al jaren naartoe afreist. Voor het hele verhaal en de andere recepten moet je even wachten tot 4 september, want dan ligt ons nieuwe nummer in de winkel. Hier in ieder geval vast eentje om je lekker te maken, de Coca Albercoc, oftewel abrikozentaart. Het recept staat onderaan de foto.



Abrikozentaart
voor 12 personen
- 250 g bloem
- 250 g suiker
- 100 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
- 7 g gedroogde gist
- 3 eieren
- 12-15 kleine abrikozen, gehalveerd, pit verwijderd

1 Kluts de eieren in een kom. Doe de de suiker, melk en olie erbij en meng alles goed.
2 Voeg de bloem en gist al roerende aan het mengsel toe. Mix het geheel even met een elektrische handmixer als er klontjes in het beslag ontstaan.
3 Doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm van zo’n 26 cm doorsnee of in een rechthoekige ovenschaal van dezelfde inhoud.
4 Verdeel de abrikozen over het beslag en leg ze met de snijkant naar boven. Strooi een snufje suiker over elke abrikoos zodat ze karamelliseren in de oven. Doe de schaal in een voorverwarmde oven van 175 °C en bak de cake in 20-30 minuten gaar. Bestuif als hij is afgekoeld met poedersuiker.

1 comment:

  1. Mmmmmmm heerlijk! Ik kan niet wachten tot de Jamie in de bus valt!
    Liefs Joke

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...