a perfect late summer holiday on mallorca - spain

De afgelopen negen dagen brachten we door in het zonnige Spaanse Mallorca. Na twee dagen in de prachtige oude hoofdstad Palma te hebben bewonderd, huurden we een auto en crosten het eiland over. We logeerden in een Spaans klooster bovenop een berg, vierden feest met de bewoners van het kleine stadje Llubi, reden naar geheime stranden via kronkelige wegen en genoten van de lokale markten en de mooie natuur. Ons laatste logeeradres Finca Sa Màgina was extra bijzonder. Sa Màgina ligt middenin het bergachtige Bunyola. Het landhuis werd gebouwd in 1901 en heeft een gigantische tuin, waar volop groente en fruit groeit. Denk aan pruimen, citroenen, vijgen, granaatappels, sinaasappels, druiven, olijven, appels en amandelen. Het was duidelijk oogsttijd, je kon het zo uit de bomen plukken!

Het huis zelf heeft prachtige kamers, die uitkijken op de tuin en bergen die erachter liggen. Je hoorde er behalve de vogels helemaal niets! Nou, bijna niets, want vlak voor de ingang van dit mooie landgoed, ligt een spoor waar een aantal keer per dag een prachtige ouderwetse trein voorbij komt, die toeristen anderhalf uur door de bergen toert.
Dit was absoluut onze favoriete plek op het eiland. Mocht je ooit eens afreizen naar deze omgeving, dan zou ik dit adresje niet overslaan. O ja en het ontbijt was in één woord fantástico!

3 comments:

 1. Hi Marieke,
  Volgens mij hebben jullie het fantastisch gehad. Ziet er allemaal super uit!

  Liefs,

  Ellen

  ReplyDelete
 2. Hoi Marieke,
  Super zeg!!!heel mooi!
  Liefs Joke

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...