daily photochallenge on instagram

De maand maart staat in het teken van eten. In ieder geval bij instagram, de foto-applicatie voor op mijn iphone waar ik helemaal weg van ben. Instagrammers bedenken zo nu en dan zelf een challenge van de maand, waaraan iedereen die maar wil, mee kan doen. Het werkt zo: zoek via instagram of google naar een overzicht met challenges voor bijvoorbeeld de maand maart met als thema food (zie hieronder). Het enige wat je daarna doet, is iedere dag een foto uploaden met het thema dat wordt aangegeven op de lijst.

Het is eigenlijk een soort community die je dan kunt volgen, vandaag waren er bijvoorbeeld allemaal foto's van ontbijtjes en morgen moet je iets zoets vastleggen. Het lijkt mij geweldig om te zien hoe iedereen er op zijn manier een invulling aan geeft. Er komen soms hele leuke creatieve ideeën uit naar voren!

Via instagram kan je uit verschillende filters kiezen, om je foto's spannender te maken. Maar met food werkt 't toch net een tikkeltje anders; wat mij betreft is het ontzettend belangrijk dat het er echt lekker uitziet. Ik wil bijvoorbeeld alleen maar foto's met daglicht maken, omdat ik de kleuren dan het mooiste vind. Dat wordt nog een leuke uitdaging : )

Ik zal via mijn blog jullie zo nu en dan wat leuke foto's laten zien, maar je kunt me ook volgen via deze instagram-link.


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...