blog jamie magazine: brunch-trend

BRUNCH-TRENDDe brunch is hot! Steeds vaker lees ik erover in diverse tijdschriften of online. Zelfs in ons magazine besteden we aandacht aan de maaltijd die eigenlijk alleen in de weekenden op tafel verschijnt. “Uitslapen verplicht!”, roept Jamie terecht. Ik kan me daar helemaal bij aansluiten. Wat is er nou fijner dan lekker langzaam de dag beginnen met een stevige brunch en daarna bedenken wat je verder die dag gaat doen… Het klinkt als een perfect begin van de dag.

Afgelopen week ontving ik het  magazine LSD (lekker, sociaal & duurzaam) van Restaurant Fifteen op de redactie, waarin onder meer korte verhalen, interviews met Fifteen-leerlingen en recepten staan. En ook daarin dook de brunch weer op; deze keer tijdens een bezoekje aan New York door Sarah Moorman. Ze vertelt over de hype, waarbij mensen ’s morgens - op hun vrije weekenddag - rond een uurtje of 11 in de rij staan voor een plaats aan tafel in één van de populaire restaurants van de stad. Je moet er dus wel even moeite voor doen, maar het wachten wordt vast goed beloond.

Ik ben benieuwd wat er met de brunch-trend in Nederland gaat gebeuren. Zelf eet ik buiten de deur geen brunch. Vaak tafelen we met Pasen en Kerstmis ’s ochtends langer dan gemiddeld; één keer haalden we zelfs de klok van 3 uur! Misschien is het toch meer een trend in Amerika. In Italië is het helemaal geen trend, maar a way of living, gezellig met de familie op zondag uren tafelen. Doet de rest van Nederland er iets mee? Of blijft de trend in Amerika?

Via een Australische site kwam ik terecht op weer een Zweedse, waar ik deze sandwichtaart vond. Dat is weer eens wat anders dan een ‘gewone’ brunchsalade, dacht ik. Ze noemen het een  Smörgåstårta: een Zweedse stapeltaart gemaakt van alles wat lekker smaakt op brood. Maak ‘m vega of zoals deze met vis. Trouwens, het ziet er als alternatief voor een verjaarstaart ook niet gek uit!

Marieke Verdenius
Is: (web)redacteur van Jamie magazine
Leest: het nieuwe boek van Paulien Cornelisse
Maakt: een salade na zoals die van Restaurant As, met lekker veel prachtig gesneden rauwkost
Heeft op haar verlanglijstje: nog steeds een mandoline staan (niet het instrument : )) zodat ik die salade van As nog beter kan namaken

1 comment:

  1. Wow Marieke wat ziet dit er geweldig uit!!!!! Watertandend kijk ik naar dit mooie kunst werk:)
    Fijne avond, Joke

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...