In het boek ‘Veggiestan’ van Sally Butcher (Uitgeverij Karakter, € 22,95) kwam ik weer iets nieuws tegen; daar werden de kikkererwten vervangen door doperwten. Hier is het recept:
Doperwtenhumus
6-8 personen
500 gr diepvrieserwten, 2 el tahin, sap van 1-2 citroenen, 2 el extra vergine olijfolie, 2-3 tenen knoflook (fijngesneden), 1 afgestreken tl komijnpoeder, half bosje verse peterselie, zout en peper. Om te serveren: extra vergine olijfolie, snufje cayennepeper.
Breng de erwten aan de kook in een pan en kook zo’n 5 minuten. Giet af en spoel na met koud water. Doe ze in een blender met tahin, citroensap, olie, komijn, knoflook en peterselie. Laat even draaien. Het is waarschijnlijk te dik, dus voeg 2 el koud water toe. Breng op smaak, serveer in een kom, besprenkeld met de olijfolie en bestrooid met wat cayennepeper.
Probeer ‘m eens met knapperig gefruite ui of als vulling van gepofte aardappel. En, handig, je kunt deze humus goed invriezen.
Marieke Verdenius
Is: redacteur (online en offline) van Jamie magazine
At: dit weekend haar eerste ijsje om het lenteseizoen te openen
Drinkt: vlierbloesemsiroop aangelengd met water of spa rood
En leest: De Fotodetective van Hans Aarsman
O ja het adresje van het humus-paradijs heet Le Sud
No comments:
Post a Comment