blog jamie magazine - lunch at work


LUNCH OP DE ZAAK


Ik houd erg van koken, maar soms vind ik het lastig om een gezonde lunch te bedenken, zeker als ik op kantoor zit. Vaak neem ik brood, kaas en wat tomaten van huis mee, die ik ’s ochtends snel in mijn tas prop. Ik moet bekennen dat ik best verwend ben geraakt qua lunch de laatste jaren, ik hoefde me er namelijk nooit druk te maken. Maar ja, wat wil je als je een aantal jaren fulltime bij de Bakkerswinkel werkt! Daar mocht zo’n beetje alles. Elke dag vers zuurdesembrood, belegd met lekkere boerenkazen, Italiaanse hammen en smeerseltjes zoals mosterdmayo of uienchutney. Je zou bijna denken dat het normaal is.

Ik ging er dan ook niet vanuit dat de lunch bij mijn volgende werkgever net zo goed was. Ja dus. Niet dat ik had verwacht dat je op de studio van een culinair fotograaf een klef boterhammetje zou eten, maar toch. Deze fotograaf bleek een enorme liefde voor lokaal en biologisch eten te hebben. En dat zagen we terug bij de lunch, want regelmatig reed hij langs zijn favoriete landwinkel. Iedere dag knapperig brood. Iedere dag heerlijke zelfgemaakte salades. Iedere dag boerenkazen en vers fruit. De freelancers die bij ons regelmatig over de vloer kwamen, verheugden zich ’s ochtends tijdens de koffie al op de lunch. Geen wonder, nergens anders was die zo lekker.

Inmiddels werk ik bij Jamie magazine in Diemen, waar beneden een kantine is. Niets mis mee natuurlijk, maar ik neem dan toch liever wat van huis mee. Ik maak regelmatig iets van te voren zoals een makkelijke couscous salade. Of zoals gisteren: hummus met cashewnoten. Aan tafel hadden we het over zelfgemaakt broodbeleg. Ik denk dat we dat in de toekomst steeds vaker zullen zien: sandwich spread anno 2012. Met verse kruiden en groente (uit eigen moestuin) en als alternatief voor vleeswaren of kaas. Ik ben ook heel benieuwd wat jullie op brood eten, hebben jullie gezonde tips? Onze hoofdredacteur Beanca inspireerde me al met haar recept: Pureer 3 gekookte bietjes met 1 el lekkere mayonaise en 1 el mierikswortelpuree met de staafmixer en je diep donkerrood gekleurde bietenspread is klaar. Cheap and easy!

Marieke Verdenius
Is: (web)redacteur van Jamie magazine
Gaat: dit weekend lunchen op onze ‘bots’boot
Eet: te weinig groente en fruit de laatste tijd
Neemt zich voor: dat direct te veranderen
En is blij: dat we volgende week weer zonder jas in het zonnetje kunnen fietsen

1 comment:

  1. perfect, ik heb juist lunch inspiratie nodig! die broodjes bij de culinair fotograaf klinken wel héél lekker.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...