another foodie weekend


Good Food was het thema van mijn weekend. Het begon al op vrijdag, toen ik samen met Judith naar de Rollende Keukens ging. Het was er niet zo druk en daardoor konden we goed zijn wat er allemaal te doen was. Bij binnenkomst werd mijn aandacht meteen getrokken naar de zakjes limonade die werden verkocht. Het zag er zo leuk en simpel uit! Ik had het nooit eerder zo gezien. Verderop voerden mensen een culinair toneelstukje op, zwierden vrolijke kinderen in de draaimolen, speelden muziekanten geweldige Zuid-Amerikaanse muziek en er was fantastisch eten in overvloed.

Gisteren stond Food Revolution Day op het programma. Deze dag staat in het teken van koken, eten en real food, aldus initiator Jamie Oliver. De bedoeling is dat iedereen samen kookt, eet of erover praat. Het was een groot succes, op de site van Food Revolution kun je zien wat voor leuke initiatieven er waren opgezet, van Kaapstad tot Tokyo!

Wij stonden met Fifteen Amsterdam en Jamie magazine op de Zuidermrkt. Terwijl het team van Fifteen heerlijke asperges maakte, deelden wij magazines uit en vertelden we over Jamie's Food Revolution. Ook Samuel Levie en Jiri Brandt van de Worstenmakers waren aanwezig en hielden een food-quiz met kinderen. Geblindeerd moesten de kleintjes raden welke soorten groente of fruit ze proefden. Ze deden het soms beter dan de volwassenen, echt waar!

Het was een heerlijk weekend, letterlijk en figuurlijk. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar, want dan worden deze evenementen weer georganiseerd, misschien wel in combinatie met elkaar...

2 comments:

  1. En die lenterisotto in de tuin op zondagavond was ook heerlijk! :)

    ReplyDelete
  2. dat zag er zo gezellig uit! njam njam

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...